TARİHÇE

GALATASARAYLILAR YARDIMLAŞMA VAKFI

TARİHÇE

GALATASARAYLILAR YARDIMLAŞMA VAKFI

“GALATASARAY YARDIMLAŞMA VAKFI TARİHÇESİ”

4 Ağustos 1977’de Prof. Dr. Oğuz İmregün önderliğinde, 23 hamiyetperver Galatasaraylı tarafından kuruldu.

Ülkemizde en çok ihtiyaç duyulan hizmetlerden biri olan Huzurevi Projesi yine Oğuz İmregün yönetiminde 1994 yılında ilk kez gündeme alındı.

29 Mart 1995’te Anıl Büyükeroğlu yönetiminde Huzurevi Projesi için Florya arsası Milli Emlak’tan 49 yıllığına kiralandı.

2001 yılında Hayrettin Tuğal’ın başkanlığında Florya tesisinin inşası için ilk adımlar atıldı ve mimari projesi Mutlu Çilingiroğlu tarafından çizilen Galatasaraylılar Yurdu’nun temel atma töreni 19 Mayıs 2001’de zamanın Başbakanı Mesut Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Galatasaraylılar Yardımlaşma Vakfı İktisadi İşletmesi kuruldu.

2014 yılında Bakırköy ve Büyükşehir Belediyelerinden iskan alındı ve Galatasaraylılar Yurdu ilk sakinleriyle bir yaşam ve hizmet alanı kimliği kazandı.

25 Nisan 2014’te Galatasaraylılar Yurdu ilk sakinine hoş geldiniz dedi.

Hizmeti karlılığın önünde tutabilmek ve sakinlere daha kaliteli bir hizmet sunabilmek amacıyla 2019 Mayıs’ından itibaren sakin bakımı, ekip yönetimi, hizmet ve ekipman denetiminin ağırlıklı olarak Galatasaraylılar Yardımlaşma Vakfı’nın kontrolünde olacağı bir yapı oluşturuldu.

“GALATASARAY YARDIMLAŞMA VAKFI TARİHÇESİ”

Galatasaraylılar Yardımlaşma Vakfı İktisadi İşletmesi kuruldu.

25 Nisan 2014’te Galatasaraylılar Yurdu ilk sakinine hoş geldiniz dedi.