SIKÇA SORULAN SORULAR

GALATASARAY YARDIMLAŞMA VAKFI

SIKÇA SORULAN SORULAR

GALATASARAY YARDIMLAŞMA VAKFI

Huzurevine girebilmek için gerekli şartlar nelerdir?

55 yaşını doldurmuş olmak ve biri nöroloji veya Psikiyatri uzmanı olmak kaydıyla 3 hekim imzalı Huzurevinde kalabilir raporu almak yeterlidir.

Yaşlı Bakım Merkezi ve Huzurevi arasındaki farklar nelerdir?

Huzurevi: Genel sağlık durumları iyi olan, günlük ihtiyaçlarını kendileri karşılayabilen ve öz bakımlarını yapabilenler Huzurevi Sakini olarak adlandırılır:
Bakımevi: Sağlık durumu yaşına göre iyi olmayan, yatağa bağımlı olan, kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan ve öz bakımlarını yapamayan kişilere hizmet verilen birimdir.

Odalar kaç kişilik ve fiziki şartlar nedir?

Odalarımız tek kişilik ve her odamız 17 ila 18 metrekaredir. Oda içerisinde yatak, sandalye, koltuk, masa, buzdolabı, televizyon, gardırop bulunmaktadır. Tuvalet ve banyo oda içindedir.

Kullanılan ilaçların takibi nasıl yapılıyor, Reçete yazılımı için hastaneye gitmek gerekiyor mu?

Kurum olarak Sağlık Bakanlığı’ndan aldığımız Reçete Yazma Yetkisi ile sakinlerimizin eksik olan ilaçları kurum doktorumuz tarafından reçetelendirilmektedir.Rapor çıkarılacak ilaçlar için ise protokol yaptığımız anlaşmalı hastanelerden hizmet alınmaktadır.

Bez ve mama gibi ürünlerin temini nasıl yapılıyor?

Bez ve Mama raporlarının takibi ve temini kurumumuz sorumlu hemşiresi tarafından yapılmaktadır.

Günde kaç öğün yemek servisi var?

Sabah kahvaltısı, öğle yemeği, akşam yemeği ve saat 10:00 ile 15:00 saatleri ara öğün olmak üzere toplamda 5 öğün yemek servisimiz bulunmaktadır.

Yanımızda hangi eşyaları getirebiliriz?

Tek kişilik odalarımız için, sakinimizin oda ölçülerine uygun olan mobilyalarının evinden getirilerek odanın yeniden dekore edilme imkânı bulunmaktadır.
Sakinlerimizin değerli eşyaları veya nakit paralarını teslim edebileceği emanet kasamız bulunmaktadır. Söz konusu emanetler için müdüriyetimiz tarafından kasa föyü tutulmakta ve yapılan harcamalar fiş/fatura kapsamında kayıt altına alınmaktadır.

Covid-19 tedbirleri kapsamında kurumunuzda uyguladığınız tedbirler nelerdir?

Sağlık Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu Rehber doğrultusunda uygulamalar yapılmaktadır. Kurumumuzda görevli tüm personel ve sakinlerin Covid-19 aşısı yaptırılmıştır. Binamızda ki kapalı alanlar ve açık alanlar belirli aralıklarla dezenfekte edilmektedir.

Çamaşırlarımı Nasıl Yıkayabilirim ?

Tesisimizde Çamaşırhane bulunmaktadır. Giysileriniz çamaşırhane personeli tarafından kirli olarak alınır, yıkanır ve ütülü bir şekilde temiz olarak teslim edilir. Yatak çarşafı gibi tekstil ürünleri ise anlaşmalı olduğumuz firma tarafından yıkanmaktadır.

Huzurevine girebilmek için gerekli şartlar nelerdir?

Yaşlı Bakım Merkezi ve Huzurevi arasındaki farklar nelerdir?

Odalar kaç kişilik ve fiziki şartlar nedir?

Bez ve mama gibi ürünlerin temini nasıl yapılıyor?

Günde kaç öğün yemek servisi var?

Yanımızda hangi eşyaları getirebiliriz?

Covid-19 tedbirleri kapsamında kurumunuzda uyguladığınız tedbirler nelerdir?

Çamaşırlarımı Nasıl Yıkayabilirim ?